Wie zijn wij?

Kernfocus van knowvium

 

Knowvium is een social impact entrepreneur/incubator die wetenschap en praktijk verbindt om op die basis praktisch
toepasbare science based producten en diensten te ontwikkelen in de context van de snel veranderende wereld voor mensen versus werk versus organisatie(s) in directe relatie met toegevoegde waarde creatie en

arbeidsmarktrelevantie.

Missie

Knowvium heeft als missie om op basis van wetenschap internationaal praktisch toepasbare producten/diensten te ontwikkelen waarmee de arbeidsmarktrelevantie en lange termijn toegevoegde waardecreatie van mensen en organisaties zijn gediend.

Hoe doen we dat?

Onze best practice (kennis)producten en diensten worden via de Knowvium Business School beschikbaar gemaakt voor professionals en organisaties. De vertaling van producten en diensten in software wordt door onze key partner Knowvium Software gedaan. 

De Geschiedenis

Aan de basis van dit denken en doen staan Beatrice van der Heijden en Gerard Scheenstra. Beiden hebben sinds 2001 de handen ineengeslagen. Om op basis van verbonden samenwerking en focus “alle wetenschappelijke en praktische ontwikkelingen” rondom de thema’s Duurzaam Inzetbaar Potentieel, wendbaarheid (op individueel en organisatie niveau) en waarde creatie te verbinden op basis van de uitvoer van de missie van Knowvium als Applied Science Organisatie.

Om die verbinding tussen wetenschap en praktijk vorm en inhoud te geven is er een Operationeel Team en is de KnowviumApplied Science Board Sustainable Employability Innovation opgericht.

Consultants

Operationeel Team

Doel van het team is:

– Het ontwikkelen en vormgeven van praktisch bruikbare methoden en bijbehorende instrumenten die op basis kennisoverdracht via de knowvium businss school beschikbaar wordt gemaakt voor de klantgroepen.

– Het ontwikkelen en geven (in co creatie met key business partners) van trainingen, workshops en seminar programma’s die via de knowvium business school worden aangeboden

– Het op basis van consulting uitvoeren en ondersteunen van onderzoek en
subsidieprojecten, zowel commercieel als maatschappelijk

Gerard Scheenstra

Founder Knowvium

Andre Preijde

Team Member

Steven Glasbeek

Team Member

Sabine van der Donk

Team Member

Marit Vos

Team Member

Lilian van Hezewijk

Ambassadeur

Consultants

Applied Science Board Team

De Applied Science Board van Knowvium is een creatieve bubble machine in het domein van ‘human capital’, duurzame inzetbaar potentieel en innovaties op basis van “social impact value creation”. Gekende wetenschappers en ondernemende praktijk professionals verkennen vraagstukken, mogelijkheden en implementeerbare oplossingen op basis van wederkerigheid, vertrouwen in integriteit en intenties van waarde te zijn. De board draagt zorg voor toepassing van wetenschappelijk gedachtegoed voor ontwikkeling van mens en organisatie. De uit de praktijk verkregen data wordt gebruikt voor verder onderzoek naar en validering van methoden, instrumenten, kennis en inzichten.  lees meer…

Founders

Gerard Scheenstra

Beatrice van der Heijden

Verbonden betrokken professionals

Jol Stoffers
Bart Verheijen
Sarah Detaille

Sabine van der Donk

Sabrina Pit
Andre Preijde
Yolanda Kuis

Roel Schouteten

Rob Grundemann

Maarten de Winter

Rob Latten

Jos Akkermans
Wil Houtzager
Steven Glasbeek