Meten Coachen Actie

De Meten Coachen Actie methode (MCA – methode) is sinds 2001 in doorlopende ontwikkeling op basis van praktijk ervaringen en nieuwe wetenschappelijke inzichten. Doel van de methode is om m.n. mensen die werken en of willen gaan werken in samenspraak met een gecertificeerde coach te helpen met het ontwikkelen van het persoonlijk Duurzaam Inzetbaar Potentieel. Een Duurzaam Inzetbaar Potentieel coach leert je om met jezelf in gesprek te gaan op een holistische manier

Wat is Duurzaam Inzetbaar Potentieel (D.I.P.)

Het potentieel van een persoon, om nu en in de toekomst werk te behouden en nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit de persoonlijke context met behoud van gezondheid en welzijn

De training/opleiding tot DI Potentieel Coach leidt deelnemers aan de training op in het toepassen van de MCA methode. 

 

MCA methode

Het toepassen van de MCA methode is altijd onderdeel van een professioneel coachtraject in samenspraak met een coachee (deelnemer) bij voorkeur op basis van een afgesproken coachovereenkomst (traject).

De 3 onderdelen van de methode zijn:

 

  1. Meten =

Inzichtcreatie van je persoonlijk DI Potentieel profiel op basis van verschillende indicatoren die via de Knowvium Science Based Questionnaire toolbox beschikbaar worden gemaakt (rapport of digitaal). Het inzicht profiel wordt door de “coachee” besproken met de coach.

 

  1. Coachen

Er wordt door de coach in verschillende sessies met de coachee gesproken (digitaal of live). De hoeveelheid sessies hangt af van de coachovereenkomst maar bestaat minimaal altijd uit 2 sessies.

De kernvragen die reflectief vanuit persoonlijke context besproken (geraakt) worden zijn altijd:

  • Wie ben ik
  • Wat wil ik
  • Wat Kan ik
  • Wat doe ik
  • Hoe kom ik waar ik wil zijn, of hoe kan ik blijven waar ik nu ben

De coachee leert met zichzelf in gesprek te gaan en te denken en doen als de BV IK.

 

  1. Actie

Op basis van de coachgesprekken en het werkboek dat door de coach beschikbaar wordt gesteld leert de coachee naar zichzelf te kijken als z.g. Business Model You. Leren denk als een start up in de snel veranderende wereld.

Het model geeft een rationeel inzicht in hoe een individu waarde creëert, levert en organiseert vanuit zijn eigen persoonlijke context. Door deze eigenschap is de BMY-denkwijze geïntegreerd in het Meten Coachen Actie (MCA) traject ontwikkeld door Knowvium. Deze is gericht om mensen te leren op een holistische manier naar zichzelf te leren kijken en op te reflecteren met als doel het blijven werken aan en ontwikkelen van je persoonlijk Duurzaam Inzetbaar Potentieel.

Neem contact op voor meer informatie.