Thuis Fit Coach Opleiding

De cursus Fitcoach richt zich op mensen die een opleiding hebben gevolgd in de sport, beweging of voeding, diëtisten, fysiotherapeuten en zich kennis en praktische vaardigheden willen eigen maken waarmee zij werknemers/cliënten kunnen begeleiden naar een hogere kwaliteit van leven. Dit is waardevol voor de eigen vitaliteit van werknemers/cliënten en van belang voor werkgevers: een fysiek en mentaal fittere werknemer is beter inzetbaar op de werkvloer. Bovendien is een fitte werknemer minder ziek. 

Aan de hand van deze cursus zijn de deelnemers in staat de thuisfitnessmethode geprotocolleerd uit te voeren bij bedrijven en particulieren

Opzet

De cursus Fitcoach bestaat uit drie dagen (van 2x 3), waarbij theorie wordt afgewisseld met praktijk. Elke dag is opgebouwd rond een thema, Van de cursisten wordt verwacht dat zij een aantoonbare achtergrond hebben op (een van) deze gebieden en over een goede fysieke en mentale belastbaarheid beschikken.

Inhoud

Met de kennis en vaardigheden is de cursist in staat medewerkers van bedrijven en particulieren instructies te geven waarmee zij thuis zelfstandig aan de slag kunnen. Het gaat om het geven van informatie over: 

⦁ Het belang van spierkracht

⦁ Het belang van voeding

⦁ Het belang van een goede ademhaling 

Het gaat tevens om het aanleren van fysieke oefeningen

⦁ Activeren van de dieper gelegen houdingsspieren

⦁ Sterker maken van houdingsspieren met behulp van kettlebells

Bij de fysieke oefeningen gaat het niet om kwantiteit, maar om kwaliteit. Niet het aantal herhalingen is zaligmakend maar coördinatie onder weerstand: met moeite volgens de voorgeschreven techniek een gewicht verplaatsen. Om grote fysieke en mentale effecten te bereiken volstaan twee (intensieve) sessies per week van maximaal 30 minuten. De kern bestaat uit drie tot zes hoofdoefeningen uitgevoerd met de kettlebell. 

 

 

Kosten opleiding: 1500 euro

Schrijf u hieronder in om de cursus “Thuis Fit Coach” te boeken.

Inschrijven

7 + 3 =