Ondernemers leren hier meer…

Verbeter jezelf en je business in Griekenland!

Met maximaal 10 deelnemers (ondernemers, intrapreneurs, of team) ga je in de tweede helft van november aan de slag om je persoonlijke- en je businessmodel in 7 dagen te verbeteren op een privélocatie in Griekenland, onder begeleiding van twee professionele trainers. Maak kennis met het Business Model You en Business Model Generation en keer terug met een verbeterde versie van jezelf en je bedrijf! Wil jij dit ook?

HET FIT4FUTURE PROGRAMMA AAN DE GRIEKSE RIVIÈRA

Waarom je in het buitenland meer leert

Veelal wordt er met een schuin oog gekeken naar de trainingen op een buitenlandse locatie: “Zal wel weer zo’n snoepreisje zijn!” Het tegendeel is echter waar als je een uitdagend programma krijgt en je met concrete actieplannen plannen huiswaarts keert. Waar zit dat dan in? Lees dan ter overweging onderstaande beweegredenen.

 

Wat levert het je dan op?

Allereerst is er een programma dat uitdagend moet zijn en ruimte geeft voor zowel individuele- als groepsontwikkelingen. Het programma levert concrete actieplannen op die je bij terugkeer in Nederland direct kan uitvoeren, voor jezelf en je bedrijf.

 

Persoonlijk businessmodel

Het onderdeel Business Model You helpt om naar jezelf te kijken en geeft een holistisch overzicht over je persoonlijke businessmodel. Je focust hiermee op je sterke punten die je nodig hebt in je rol.
Dit levert het je op: Je weet wat je zelf kunt doen en wat je aan anderen over moet laten. Je voelt je zelfverzekerder en stuurt je eigen ontwikkeling.

 

Bedrijfsmodel

Het onderdeel Business Model Generation leert je hoe het businessmodel van je eigen onderneming in elkaar zit. Je maakt een kwalitatieve analyse van je businessmodel waarmee je nieuwe businessmodellen kunt ontwerpen die passen op het moment waarin je onderneming nu staat.

Dit levert het je op: Je optimaliseert je bestaande businessmodel om nieuwe kansen in de markt te vinden en die uit te nutten. Een voor een ga je de negen bouwstenen van je businessmodel evalueren en de minst presterende bouwstenen ga je verbeteren. Elke aanpassing van een bouwsteen heeft effect op de acht andere bouwstenen, waardoor je een nieuw en eigen businessmodel ontwikkelt.

Weg van alle dag en uit je comfortzone

Ben je op de zaak dan gaat de telefoon, kloppen mensen bij je aan, of check je elk uur je mail. Op een locatie buiten Nederland schakel je die gewoontes makkelijker uit en heb je meer focus op je training. In een andere cultuur gelden andere normen en waarden waarmee je eigen gedrag meer aandacht krijgt en je wordt je daar bewuster van. Jouw eigen gewoontes zijn niet altijd de juiste manier om iets te bereiken.

Dit levert het je op: Een grotere ontwikkeling op persoonlijk en zakelijk vlak dat zich vertaalt naar succesvol ondernemen. Inzicht in jezelf verschaft je betere besluitvorming en door een begripvolle omgang met je medewerkers en klanten ontstaat vanzelf een beter imago.

Hechte groep met een open blik

Je werkt tijdens de training met de groep in een persoonlijke sfeer die vaak leidt tot langdurige vriendschappen. Je trekt veel met elkaar op en krijgt inzicht in de zienswijze van anderen in een gelijke rol. Hierdoor verruimt je blik en krijg je mogelijkheid om je aannames te verifiëren.

Dit levert het je op: Je krijgt een spiegel voorgehouden en leert dat je niet alles alleen hoeft te besluiten en dus je groepsgenoten kunt raadplegen om betere besluiten te nemen en daarmee een hogere zekerheid krijgt in de juiste besluitvorming. De ruimere blik naar de toekomst helpt je om meer businesskansen te spotten en uit te nutten.

Corona

De corona pandemie heeft alle ondernemingen geraakt, soms positief, helaas meestal negatief. Hoe ga je nu om met deze veranderingen? Moet je nu zelf ook veranderen en hoe dan? Welk effect heeft corona op je businessmodel en op je verdienmodel? Het is welhaast zeker dat je hier aanpassingen aan moet doen. Je ontdekt hoe je je businessmodel kun aanpassen en welk verdienmodel dan het beste bij je onderneming past.

Programma

Het live programma is zeven dagen van vrijdag tot en met vrijdag. Overdag volg je de trainingen en tussendoor en in de avond is er ruimte voor persoonlijke interactie met de trainers en ruimte voor jezelf.

Inhoud

De inhoud van het programma gaat uit van de theorie van Business Modelling waarin Business Model You en Business Model Generation de belangrijkste plaatsen innemen.

 

Na je aanmelding volgen deze twee stappen:

  • Je krijgt een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen (digitaal)
  • Daarna heb je met een van de trainers een 1ste onboarding met een diagnostisch kennismakingsgesprek (online), van ongeveer twee uur, op basis van de ingevulde vragenlijst. Je krijgt daarna enige huiswerkopdrachten en toegang tot de e-learning omgeving, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Het liveprogramma in Griekenland

Dag 1: Aankomst, persoonlijk welkom en acclimatisering
Dag 2: On-boarding
Dag 3: Wie ben ik, je levenslijn en persoonlijke waarden
Dag 4: Mijn persoonlijke Businessmodel en ontwikkelpunten
Dag 5: Mijn bedrijfsbusinessmodel en ontwikkelpunten
Dag 6: Innovaties, financiële metrics en het geleerde verbinden
Dag 7: Persoonlijke presentaties en actieplan
Dag 8 Vertrek naar Nederland

 

Trainers

De trainers zijn Marijn Mulders | LinkedIn and Gerard Scheenstra | LinkedIn, beide verbonden aan Knowvium. Marijn en Gerard hebben senior kennis en concrete praktijkervaring in de materie van Business Modelling en trainen al jaren ondernemers en medewerkers van middelkleine – tot grotere organisaties.

Marijn is onder andere co-auteur van Business Model You, Business Models for Teams en Groeien met verdienmodellen. Gerard is sinds 2000 ondernemer via verschillende labels en o.a. ontwikkelaar van verschillende training programma’s waaronder de training tot Duurzaam Inzetbaar Potentieel Coach.

Data en tijden

De training is van 19 november 2021 tot en met 26 november 2021. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers. Je verblijft met 5 deelnemers in een privévilla met eigen slaap- en badkamer.

Aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier hieronder.

 

Investering

€ 3.199 all-in, exclusief btw. (Vliegticket vanuit Nederland)

 

Coronamaatregelen Griekenland

Momenteel kun je veilig naar Griekenland reizen met je corona inentingsbewijs of een PCR-test van maximaal 72 uur oud. Je hoeft niet in quarantaine, ook niet na de terugreis. Controleer altijd wel op veranderingen op de site van de overheid: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/griekenland/reizen/reisadvies

Inschrijfformulier Business Retreat Fit4Future

Na je aanmelding ontvang je direct een bevestiging en nemen we binnen 48 uur contact met je op.

  • Aanvullende keuzes