Duurzaam inzetbaar potentieel: ‘De vermogens (Intellectueel, Sociaal en Emotioneel Kapitaal) van een mens, waarin hij/zij in staat is om nu en in de toekomst werk te behouden en/of nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit eigen context (De BV Ik) met behoud van gezondheid en welzijn.’ (Knowvium, 2014)

Steven Glasbeek

 

Ik ben Steven Glasbeek, 26 jaar en ik heb Human Resource Management gestudeerd op de HAN in Nijmegen. Ik richt me sinds mijn afstuderen voornamelijk op de onderwerpen duurzame inzetbaarheid en wendbaarheid van organisaties en individuen. Dit doe ik bij voorkeur vanuit een wetenschappelijk onderbouwde wijze.

Daarom werk ik met Knowvium samen als contentmanager van HR software maar ben ik ook bij projecten betrokken waar deze software wordt ingezet. Zo kunnen we wetenschappelijk gevalideerde vragenlijsten inzetten die door individuen en organisaties praktisch toegepast worden. Door objectief inzicht in de factoren die duurzame inzetbaarheid van jou of de mensen in de organisatie beïnvloeden, kunnen er gepaste interventies volgen.