Duurzaam inzetbaar potentieel: ‘De vermogens (potentieel) van een mens, waarin hij/zij in staat is om nu en in de toekomst werk te behouden en/of nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit eigen context (De BV Ik) met behoud van gezondheid en welzijn.’ (Knowvium, 2014)

Jan Peter van der Toren

Jan Peter van den Toren is meer dan 25 jaar actief op het terrein van arbeidsverhoudingen, innovatie en ondernemerschap. Hij werkte eerder bij de vakbeweging, als consultant, als raadadviseur en was verantwoordelijk voor het Innovatieplatform. Sinds 2011 is hij managing partner van Birch dat met advies (Birch Consultants) en onderzoek (Birch Research) kennis relevant maakt voor bedrijven en sectoren door de bouw van consortia, kenniscentra en ondernemingen. Birch is actief in meerdere sectoren: sport, gezondheidszorg, high tech en ook arbeidsmarkt.

Jan Peter studeerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, promoveerde in 1996 in Leiden en was eerder bijzonder hoogleraar arbeidsverhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam. Nu is hij fellow van het Amsterdams Instituut voor Arbeidsstudies (AIAS) van deze universiteit. Op zijn domein deelt hij graag zijn expertise en zet hij zich in voor ondernemerschap en valorisatie van academische kennis.