Duurzaam inzetbaar potentieel: ‘De vermogens (potentieel) van een mens, waarin hij/zij in staat is om nu en in de toekomst werk te behouden en/of nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit eigen context (De BV Ik) met behoud van gezondheid en welzijn.’ (Knowvium, 2014)

Guido Welter

Guido werkt meer dan 20 jaar op het gebied van HRM, MD, HRD en Duurzame Inzetbaarheid.

Na diverse HR manager functies deed hij als senior consultant en innovatiemanager bij Randstad o.a. onderzoek naar Vergrijzing en Duurzame Inzetbaarheid.

Zijn passie en kracht zijn het ontwikkelen en toepassen van integrale aanpakken en diensten die mensen en organisaties helpen bij het realiseren van duurzame inzetbaarheid.

De inzet van wetenschappelijke en evidence based modellen, online tooling en smart data in de praktijk maken volgens Guido dat individuen, teams en management doeltreffender aan de slag kunnen met het hun duurzame inzetbaarheid en het werken aan vitale organisaties.

Zijn missie “werk & leven van mensen en organisaties duurzamer en mooier maken” brengt Guido sinds 2015 in de praktijk als eigenaar van InGuide. Hij werkt o.a. als Raad van Advies lid van het NPDI samen met TNO en diverse andere specialisten aan de ontwikkeling van diensten en instrumenten en begeleid organisaties bij het verbinden van de waarom-hoe-wat-wie vraagstukken op het gebied van duurzame inzetbaarheid en HRM 3.0.

 

Linkedin https://nl.linkedin.com/in/guidowelter1