Duurzaam inzetbaar potentieel: ‘De vermogens (potentieel) van een mens, waarin hij/zij in staat is om nu en in de toekomst werk te behouden en/of nieuw werk te kunnen vinden of creëren vanuit eigen context (De BV Ik) met behoud van gezondheid en welzijn.’ (Knowvium, 2014)

Brian Veerkamp

Brian Veerkamp is ruim 8 jaar actief als organisatieadviseur op het gebied van sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid en arbeidsmarktvraagstukken. Brian heeft zijn eerste ervaringen in het advies vak opgedaan in de zorgsector – VVT. Daarna is hij ruim 5 jaar werkzaam geweest binnen de paritair bestuurde Stichting Opleiding- en Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) waar hij individuele bedrijven, branches en overheden adviseerde. Sinds mei 2016 is Brian werkzaam voor Wecreate Consulting als senior adviseur duurzame inzetbaarheid. In deze rol initieert, organiseert en adviseert hij bedrijven, sectoren en overheden op het gebied van sociale innovatie, duurzame inzetbaarheid en arbeidsmarktvraagstukken.
Brian krijgt energie van lastige en taaie vraagstukken en ziet een grote toegevoegde waarde in het operationaliseren van wetenschappelijke kennis naar de dagelijkse praktijk. Waarbij voor hem altijd de werkbaarheid van de praktijk centraal staat. Vandaar dat hij met enthousiasme en plezier zijn bijdrage levert aan de applied science board van Knowvium. Zijn motto is: ‘Iedereen heeft talent, het is de kunst dit te herkennen’. Dit vertaald zich ook in zijn passie voor duurzame inzetbaarheid: ‘hoe kan ieder mens zijn of haar kwaliteiten optimaal gebruiken en een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij?’
Brian Veerkamp, studeerde aan de Universiteit van Utrecht Bestuur- en Organisatiewetenschap en volgde de leergang Opleidingskunde bij de Foundation for Corporate Education. Brian weet als geen ander bruggen te slaan tussen partijen en complexe vraagstukken te ontrafelen naar praktisch toepasbare oplossingen.